Hazır Canlı Rulo Çim

Hazır Canlı Rulo Çimin Toprağa Hızlıca Yerleşmesini Nasıl Sağlarız?

Evinizi sıkıcı bir halden muhteşem bir cennete hızla dönüştürmek için hazır canlı rulo çimlerden daha iyi bir şey yoktur. Hazır canlı rulo çimler bahçenizi anında yeşertmenizi sağlar. Ancak bu anında kelimesi yanlış anlaşılmamalı. Hazır canlı rulo çimler döşendikten sonra da toprağa iyice yerleşmesi için biraz vakte ihtiyacı vardır. Tabi ki bu yerleşmenin daha sağlıklı olmasını sağlamak ve yerleşme süresini azaltmak için sizin de yapabileceğiniz şeyler var. Hazır canlı rulo çimlerle ilgili dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik.

Canlı Rulo Çimlerin Toprağa Hızla Yerleşmesi için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Birçok ev sahibi yeni çimlerine uygun şekilde bakmama tuzağına düşer ve sonuçta çimlerin kötü görüntüsüne katlanmak zorunda kalır. Ancak doğru yaklaşımla ve biraz özen ve dikkatle, kısa sürede bahçenizi süsleyen köklü ve gelişen bir çiminiz olur.

Yeni döşediğiniz çimlerinize oldukça özenli davranmalısınız. Düzenli sulama ve gübrelemenin yanında aynı zamanda onu dışardan gelecek etkilere karşı da korumalısınız.

Yeni çiminiz döşendikten sonraki ilk iki ila üç hafta, çimin yerleşmesinde kritik aşamadır. Çiminizin en fazla bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyacağı zaman bu zamandır. Güzel bir yeni çim döşettikten sonra ona bakmamanın bir anlamı yok. Şimdi titiz bir bakım ve ilgi, daha sonra sorunların gelişmesini önleyecek ve size hızlı ve iyi yerleşecek bir çim kazandıracaktır.

Toprağı hazırlama

Toprak hazırlığı, anında çim kurulumunun en önemli parçalarından biridir. Uygun bir hazırlık olmadan, çiminiz en iyi başlangıcını yapamaz. Çiminizin hızla yerleşmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz en iyi şey, çim serilmeden önce üst toprağı gübrelemektir. Bu, çiminize hızlı büyümeye iyi bir başlangıç ​​sağlayacaktır. Gübreleme yapmamak, çiminizin o kadar hızlı kök salamayacağı ve dolayısıyla büyürken sağlıklı bir kök sistemini koruyamayacağı anlamına gelir.

Hazır Canlı Rulo Çim
Hazır Canlı Rulo Çim

Sulama

Toprağı nemli tutmak ve çimleri iyi sulamak, güçlü ve sağlıklı bir çimin kurulması için olmazsa olmazdır. Bu, özellikle çimin kök saldığı ilk bir veya iki hafta içinde önemlidir.

Yeni çiminizin, hasat edilme, taşınma ve yeniden serilme stresiyle başa çıkabilmesi için kurulumdan sonraki 30 dakika içinde suya ihtiyacı vardır. Çim sağlam bir şekilde köklenene ve yerleşene kadar her gün sulayın. Hava çok sıcak ve kuruysa, yerleşme döneminde günde iki kez sulamanız gerekir. Sulama için en iyi zaman sabahın erken saatleridir.

Çim şeritlerinin altındaki toprağı ıslatacak kadar çime su verin, ancak aşırı sulamadan kaçının, çünkü bu çim şeritlerinin topraktan kalkmasına neden olabilir. Çimi ıslak değil nemli tutmaya çalışın.

Gübreleme

En iyi sonuçlar için, yeni çimlerinize döşedikten altı hafta sonra iyi bir doz yüksek nitrojenli gübre verin. Bu, genç, savunmasız çimlere güçlü ve sağlıklı bir çim haline gelmeye devam etmesine yardımcı olacak besin desteği sağlayacaktır. Bunu, yağmurdan hemen önce derin bir sulama veya gübreleme ile takip edin.

Biçme

Hazır canlı rulo çim toprağa yeni yerleşirken biçmeyi düşünmeyin. Önce güçlü bir şekilde büyümesi için zamana ihtiyacı vardır ve çim kök salıp toprağa sıkıca tutunana kadar biçilmemelidir. Çimlerinizi biçmek için en az iki ila üç hafta bekleyin, böylece sadece hayatta kalma değil, gelişme şansı da en yüksek olur.

Genel bir kılavuz olarak, çim yaklaşık 6 cm yüksekliğe ulaştığında, yeni çime ilk biçme işlemini yapabilirsiniz. Ancak, çim mevsime bağlı olarak farklı hızlarda büyür, bu nedenle önce biçmeye hazır olup olmadığını kontrol etmek en iyisidir. Bunu, bir avuç çim alıp kaldırabiliyor musunuz diye bakarak yapabilirsiniz. Kökleri sağlamsa ve kaldıramıyorsanız, hafifçe biçmeniz sorun olmaz. Çimi kaldırabiliyorsanız, biçmek için biraz daha beklemeniz daha iyi olur. Yeni çiminiz gelişirken çim yapraklarının yalnızca üçte birini kesin ve çimleri asla 4 cm’nin altına biçmeyin.

Hazır Canlı Rulo Çim
Hazır Canlı Rulo Çim

Çim kullanımı

Yeni çimlerinizin üzerinde sadece nasıl hissettirdiğini görmek için bile yürümeye çalışmayın. Bu büyük bir hata olur. Mümkün olduğunca uzun süre çimlerinizden tamamen uzak durmanız çok daha iyidir. Kullanmaya başlamadan önce yeni döşediğiniz çimlerinizin köklerinin toprağa sıkıca tutunması için zaman vermelisiniz. Özellikle çok fazla yaya trafiği varsa, yeni bir çimin alması gereken tüm ekstra sulama nedeniyle toprak sıkışmaya karşı hassas olabilir.

Yeni çiminizden ne kadar süre uzak durmanız gerektiği hava koşullarına ve çimi döşediğiniz mevsime bağlıdır. Daha sıcak havalarda, dört hafta boyunca çiminizin üzerinde yürümekten veya başka bir şekilde kullanmaktan kaçınmaya çalışın. İki hafta idare edebilirsiniz, ancak mümkünse dört hafta boyunca tüm ayak trafiğini en aza indirmeye çalışın, böylece çimin iyi yerleşmesi için çok daha iyi bir şans elde edersiniz.

Hazır canlı rulo çimlerinizi sonbaharın sonlarında veya kışın döşüyorsanız, çimlerin yerleşmesi daha uzun süreceği ve zarar görmesi daha kolay olacağı için çimleri uzun süre kullanmaktan kaçınmanız en iyisidir. İlkbahara kadar çimlerinizi aşırı kullanmaktan kaçının.

Çimleri kuruluş döneminde mutlaka kullanmanız gerekiyorsa, mümkün olduğunca minimal ve hafif tutmaya çalışın. Çimlerin üzerinde uzun süre ayakta durmayın, sadece yapmanız gerekeni yapın ve çimlerin üzerinden olabildiğince çabuk ayrılın. Ayrıca ayak çukurlarını en aza indirmek için çimlerin ilgili alanına tahtalar veya kalaslar yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Yorum Yapın .

Eposta adresiniz yayınlanmayacak

*