Fethiye Rulo Çim

Fethiye Rulo Çim

Fethiye rulo çim tercihinin sıklıkla yapıldığı yazları oldukça sıcak olan bir tatil beldesidir. Bazı hazır rulo çim türlerinin özellikle kuraklığa dayanıklı olması sebebiyle Fethiye gibi sıcak yerler için ideal bir seçenek haline geliyor. Fethiye rulo çimleri kuraklığa dayanıklı olmasının yanı sıra çok kolay döşenmesinden ve hızlı bir bahçe oluşturmaya yardımcı olmasından dolayı da çok seviyor.

Siz de Fethiye’de ikamet ediyorsanız ve bahçenizi hızlıca dönüştürmeye karar verdiyseniz Fethiye rulo çimlerinizi bugün sipariş edin. Siparişinizden hemen sonra tercih ettiğiniz vakitte rulolarınız teslim edilecektir. Dikkatli ellerde çok kısa sürede kurulumu tamamlarsınız. Peki ya sonrası? Hazır rulo  çimler canlı oldukları için elbette tohumlama çimler gibi düzenli bakım gerektirirler. Bu yazımızda bahar ve yaz aylarında rulo çim bakımıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri sizinle paylaşacağız.

Fethiye Rulo Çim: Mevsimsel Rulo Çim Bakımı

Her mevsim kendi çim bakım rejimini gerektirir ve yılın zamanına bağlı olarak, doğa ananın ona ne sunduğuna bakılmaksızın, çimin büyümesini ve güçlü kalmasını sağlamak için biraz farklı bakım yapmanız gerekebilir.

Çoğu canlı organizma gibi çimleriniz de dört mevsim boyunca bir değişim döngüsünden geçer. Değişen hava koşullarında çimlerin gelişmeye devam etmesini sağlamak için her mevsim belirli çim bakımı bakımlarının yapılması gerekecektir. Farklı çim türleri farklı bakım gerektirecektir; bu nedenle,   çimlerinizin bakım düzeyini mevsimden mevsime belirleme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa yazımızı dikkatlice okuyun.

Fethiye Rulo Çim
Fethiye Rulo Çim

Bahar Aylarında Rulo Çim Bakımı

Baharın başlangıcı çimlerinizi gübrelemek için mükemmel bir zamandır. Daha sıcak toprak sıcaklıkları onu beslenme için temel bir koşul haline getirir. Bunu yapmak,  yeni büyümeyi hızlandırmaya ve yaklaşan kurak yaz sezonu için güçlü kökler oluşturmaya yardımcı olur.

Havalar ısındığında ve çimleriniz uyku modundan çıkmaya başladığında, çimlerinizin yeniden büyüme mevsimine girerken yeniden aktif hale geldiğini göreceksiniz. Şimdi çim biçme makinesini çıkarmanın ve dondan zarar görmüş yaprak bıçaklarını, yabani otları çıkarmak ve genel olarak biraz düzen sağlamak için çimleri kesmenin zamanı geldi.

Çim çeşitlerinin çoğunluğu için ilkbaharda her 7-14 günde bir biçme yapılması gerekecektir. Yeni hazır çim döşediyseniz, kökler tam olarak yerleşene kadar çim biçmemeniz tavsiye edilir. Genellikle döşemeden 3-4 hafta sonra veya en azından artık kaldıramayacak duruma gelene kadar.

Biçmeden önce çim biçme bıçaklarınızın keskin olduğundan emin olun. Kör bıçaklar çimlerinize zarar verebilir ve sağlıksız görünmesine neden olabilir. Ayrıca çimlerinizi doğru yükseklikte biçin.

Geniş yapraklı yabani otlar ve yonca gibi kışlık yabani otların kışın ortaya çıkıp ilkbahara gelmesi yaygındır. Yabani otların çoğunu tohuma oluşturmaya başlamadan önce temizlemeniz iyi olacaktır. Fark ettiğiniz yabani otları elinizle tek tek yolun.

Toprak sıkışmasını kontrol edin. Kış aylarında hareketsiz bir çimin üzerinde artan sulama ve yoğun yaya trafiği, çiminizin toprak alanlarının sıkışmasına neden olabilir.  Toprağın sıkışması,  besin sağlayan oksijenin çimlerinize ulaşmasını zorlaştırarak sağlıksız bir çim oluşmasına neden olur. Toprağınızın hava, su ve besin maddelerini artırmasına yardımcı olmak için çimlerinizi havalandırın.

Fethiye Rulo Çim
Fethiye Rulo Çim

Yaz Aylarında Rulo Çim Bakımı

Fethiye’deki kuraklık koşulları çimler için zorlayıcı olabilir. Neyse ki çoğu rulo çim çeşidi kuraklığa dayanıklıdır ve minimum düzeyde sulama gerektirir.  Kuraklığa dayanıklı çim çeşitleri için, yaz aylarında çimlerinize yağış gelmesi yeterli olabilir. Ancak uzun vadeli peyzaj yatırımınızı korumak için, çimlerinizin görünümünün kalınlığını ve arka bahçe sporları için kullanılabilirliğini artırmak amacıyla daha sık sulamanız iyi olacaktır.

Sabahın erken saatlerinde gerektiği kadar sulayın. Temel kural yaz aylarında daha uzun süre ancak daha az sıklıkta sulamaktır. Su tasarrufu sağlayabilmek için sulama sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle hem fazla suyla çimlerinizi boğmazsınız hem de suyun boşa gitmesine engel olursunuz.

Çimlerinizden saz ve ölü malzemenin çıkarılması, çiminizin mevcut tüm nemi emmesine yardımcı olacak ve yaz aylarında gelişmesine olanak sağlayacaktır. Yaprakları ve kuru ot kalıntılarını tırmıkla temizleyin.

Yaz aylarında toprağı havalandırarak toprağın nem seviyesini daha da artırabilirsiniz. Bu, yağışların köklere ulaşmasını sağlayacak ve çimlerinizin uzun, sıcak ve kurak aylar boyunca nemi muhafaza etmesine olanak tanıyacaktır.

Fethiye rulo çim ve onların mevsimsel bakımlarıyla ilgili birkaç faydalı bilgiyi sizinle paylaştık. Yine de aklınıza takılan bazı şeyler varsa Çimsaş ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yapın .

Eposta adresiniz yayınlanmayacak

*