Çimler için Kış Bakımı

Çimler için Kış Bakımı

Çimler için kış bakımı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Eğer çimlerinizin dört mevsim yemyeşil görünmesini istiyorsanız çimler için kış bakımı prosedürlerini doğru bir şekilde uygulamalısınız.

Kış Gübresi Seçimi

Her çim, çim için yapılmış kış gübresinin beslenmesinden faydalanır. Yine de, çiminiz çayır otu, çayır otu ve çok yıllık çavdar otu gibi serin mevsim çimlerinden oluşuyorsa bu adım özellikle önemlidir. Bu çim çeşitleri, daha serin sonbahar havasında en iyi dönemlerine ulaştığı için, iyi bir kış gübresi öğününden en çok faydalanırlar.

Kış çim gübresi, kökleri güçlendiren ve çimin soğuk havayı atlatmasına yardımcı olan potasyum açısından zengindir. İyi bir kış çim bakımı, çiminizi sonbahar boyunca güçlü ve yeşil tutar ve bahar geldiğinde tekrar canlanmaya hazır hale getirir.

Sıcak mevsim çiminiz varsa ilkbahar, derin besleme için en iyi mevsimdir. Bu tür çimler don vurduğunda uykuda kalır, bu nedenle ağır bir kış gübresine ihtiyaç duymazlar ancak kış boyunca her şeyi mümkün olduğunca uzun süre yeşil ve sağlıklı tutmak için yavaş salınımlı nitrojen içeren normal çim gübresiyle hafif bir beslemeden faydalanırlar.

Kış Gübresi Ne Zaman Uygulanmalı?

Çimler için kış bakımı için en iyi zaman çim türünüze bağlıdır. Kış donu olmayan bir bölgede yaşıyorsanız, sıcak mevsim çimleriniz kış boyunca nispeten yeşil kalabilir. Yavaş salınımlı azot beslemenizi erken sonbaharda uygulayın.

Kışları ılıman bir bölgede yaşıyorsanız ve biraz don alıyorsanız, sıcak mevsim çiminiz muhtemelen kahverengiye döner ve uykuda kalır. Bu senaryoda, 1 Eylül’den sonra gübre uygulamayın.

Soğuk mevsim çimleri için, çimleri iki ayrı beslemeyle kışa hazırlamak en iyisidir. Birincisi yaz sonu sonbahar başında kış çim gübresi uygulaması ve ikincisi sonbahar sonunda veya bölgenizde yapraklar en iyi renge ulaştığında. Ancak çim bakımınızı basit tutmak istiyorsanız, kış çim gübresini Kasım sonu veya Aralık başında bir kez uygulayın.

Çimler için Kış Bakımı
Çimler için Kış Bakımı

Genel Kış Çim Bakımı

Çimler için kış bakımının, ilkbaharda karşılığını alacağınız birkaç yolu daha var. Çimlerinizi havalandırmak, suyun ve besinlerin köklere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlar ve toprağın çok sert ve sıkıştırılmış olmasını önler. Küçük bir çimi havalandırma “ayakkabıları” veya manuel itmeli havalandırıcı ile havalandırabilirsiniz. Ancak, daha geniş çim alanları daha büyük itmeli veya gazla çalışan çim havalandırıcıları kullanmayı gerektirir.

Kışın uykuda kalan sıcak mevsim çiminiz varsa ve her şeyi yeşil tutmak istiyorsanız, sonbahar yıllık çavdar çimiyle üst ekim yapmanın zamanıdır. Bu hızlı filizlenen, hızlı büyüyen yıllık çim kış çiminize renk katar ve ardından gelecek yılın sıcağıyla birlikte söner.

Serin mevsim çimleri için de üstten ekim faydalıdır çünkü bu çim tohumları ilkbaharda filizlendiğinde, rekabet eden yabani ot tohumlarını sıkıştıracaktır. Serin mevsim üstten ekiminizi sonbaharın başlarından sonlarına doğru yapın. Sonbahar aynı zamanda çimlerin çıplak veya parçalı yerlerini yeniden tohumlamak için de harika bir zamandır.

Sonbahar ve kış boyunca ot ayıklamaya da devam etmeniz gerekecektir. Bazı otlar soğuk havalarda uykuda kalırken, tohumları genellikle ilkbaharda filizlenmeyi bekler. Yerleşik otları elle çekin ve ilkbahar otlarını önlemek için çıkış öncesi herbisit uygulayın.

Çimlerinizi kışın sulamanız gerekip gerekmediği yaşadığınız yere bağlıdır. Sıcak kışların yaşandığı bir bölgedeyseniz, çimlerinizin yine de sulanması gerekir, ancak sıcaklığa bağlı olarak haftada bir veya iki kez sulamayı azaltabilir ve yağmurlu dönemlerde fıskiyeleri kapatabilirsiniz. Soğuk kış bahçıvanları, don hasarını önlemek için ekim ayının sonuna kadar fıskiye sistemini kapatmalı ve hortumu ve fıskiye sistemini temizlemelidir.

Çimler için Kış Bakımı
Çimler için Kış Bakımı

Kışın Çim Biçme

Çok ılıman bir iklimde yaşıyorsanız kışın çimlerinizi biçmeye devam ediyor olabilirsiniz, ancak bunu ilkbahar ve yaz aylarındakinden çok daha az yapacaksınız. Genellikle, yaz biçme programınızın sıklığını yarıya indirebilirsiniz. Ve sert kışların yaşandığı bir bölgede yaşıyorsanız, biçmeyi kış çim bakım listenizden tamamen çıkarabilirsiniz, ancak ilk sert dondan önce değil.

Soğuk kış iklimlerinde çimlerinizi biçmek bir denge eylemidir; sonbahar geldiğinde biçme makinenizin bıçaklarını yaz biçme yüksekliğinizin yarım inç üzerine kaldırmalısınız. Ancak sezonun son biçme işlemi için bıçakları yaz biçme yüksekliğinin yarım inç altına indirin. Bu, kök büyümesini teşvik eder ancak en soğuk aylarda hasar görme veya hastalanma olasılığı olan çim bıçaklarını ortadan kaldırır.

Kış boyunca çimlerde düşen yaprakları bırakmak cazip gelebilir, ancak bütün yapraklar çimlerinizi boğabilir ve mantar sporları, böcekler ve diğer hastalıklar için barınak sağlayabilir. Düşen yaprakları tırmıkla temizleyin veya en iyi çözüm için yaprakları küçük parçalara ayıran bir yaprak öğütücü aparatıyla biçin. Bu yaprak öğütücü, çimlerinize zarar vermeden biraz koruma ve besin katar.

Yorum Yapın .

Eposta adresiniz yayınlanmayacak

*