Canlı Çim
Dış mekanları, bahçeleri, açık alanları en çorak yerleri bile canlandırabilecek, yemyeşil ve canlı bir çimden başka bir seçenek düşünülemez. Dış mekanınıza yeşilin doğal tonlarını eklemek, kendinizi doğaya daha yakın hissetmenizi sağlayabilir, bu da sonuçta stresi azaltır ve ruh halinizi iyileştirir.
Bahar ve yaz mevsimini çağrıştıran taze kesilmiş çimlerin tatlı ve keskin kokusuna, hepimiz aşinayız, ancak tam bir çim yenilemesine ihtiyacınız varsa veya sadece mevcut çimlerinizi tam olarak sağlıklı hale getirmek istiyorsanız süreç nedir?
Bu soruları yanıtlamak için web sitemizde çok sayıda bilgi var, ancak gerekli adımları daha iyi anlamak için rulo çim üretim arazimiz ile size yeşil mekanlar oluşturmanız için canla başla çalışıyoruz.
Tohumdan çim üretmek daha zorlu, zaman alıcı ve maliyetli bir yol olsa da, hobi olarak da tercih edebilirsiniz. Aşağıda tohumdan itibaren çiç yetiştirme ile ilgili adımları paylaşıyoruz.

Zemin Hazırlığı
Güzel bir çim alan yaratmanın ilk adımı, zeminin iyi hazırlanmış olmasını sağlamaktır. Çimin hayata en iyi şekilde başlaması için kaliteli ve zengin bir toprak kullanılmalıdır. Toprak, daha fazla beslenme için çim kırpıntıları ve önceki hasatlardan kalan çimlerin bir kombinasyonunu içerecektir. Karışım daha sonra tesviye edilir, sıkıştırılır ve oksijen ve su içeriğini artırmak için havalandırılır. Birleşik Krallık’ta yüksek kaliteli bir çim çiftliğini ziyaret ederseniz, topak, taş, çukur veya su birikintisi olmadığını göreceksiniz!
Tohumlama
Zemin hazırlandıktan sonra sıra tohum ekimine gelir. Çoğu durumda, toprak bir önceki yılın hasadından en azından kısmen tohumlanır, ancak çiftçiler maksimum kapsama sağlamak için tohumları toprağa eşit şekilde yayan bir traktör kullanarak bunu hızlandıracaktır.
Çim sürekli bakım ve dikkat gerektirecektir. Sulama, sürecin önemli bir parçasıdır ve düzenli olarak yapılır. Gübreleme de toprağın beslenmesine yardımcı olarak zararlılara ve hastalıklara karşı dirençli, daha sağlıklı bir çim elde edilmesini sağlar.
Mükemmel hazırlık, bol güneş ışığı ve bol su ile çim sadece birkaç hafta içinde yaşam belirtileri göstermeye başlayacaktır. Çim yetiştiricileri daha sonra çimin güzel ve sağlıklı kalmasını sağlamak için birkaç günde bir biçecek ve yabani otların çimi ele geçirmesini önleyecektir.
Sulama
Düzenli sulama, hangi çi türü olursa olsun, sağlıklı çim için gereklidir. İklim ve hava şartlarına bağlı olarak sulama sıklığı ve miktarı, canlı yeşil renklere sahip çim bahçenizi sürekliliği için olmaz olmaz.
Kesim ve Bakım
Bahçeniz ve açık alanlardaki çimlerin, düzenli olarak kesilmesi ve bakımı yapılmalıdır. Kesim yüksekliği doğru ayarlanmalı ve çimlerin aşırı kısaltılmasından kaçınılmalıdır.
Gübreleme
Bakım faaliyetleri içersinden gübreleme yine hava şartları ve iklime ve hangi ayda olduğunuza bağlı olarak gübreeleme programına uyulmalıdır. Sağlıklı çim yapısını sağlamaya teşvik eder. Doğru dönemlerde ve miktarlarda gübre kullanımına dikkat edilmelidir.
Çimlerin İklim Koşullarına Uyumu
Çim türünün, bölgenin iklim koşullarına uygun olması önemlidir. Akdeniz ve Ege iklimi gibi sıcak bir bölgede kullanılacaksa, sıcaklık ve kuraklık dayanıklılığına sahip çim türleri tercih edilmelidir.