Çim Bakımı İpuçları

Çim Bakımı İpuçları

Mütevazı bir evi bile çevreleyen yemyeşil bir hazır rulo çimler onu daha çekici, daha etkileyici gösterir. Kaliteli bir çim yalnızca evinizin görünümüne katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda değerini de artırabilir, toprak erozyonunu önler ve ortamınızı daha serin ve daha sessiz tutmak için ısıyı ve gürültüyü emmeye yardımcı olur. Güzel bir çim, düzenli çim bakımı gerektirir. Ama elde edilen sonuç her zaman bu çabaya değer.

Hazır çim üreticileri sizlere hayalinizdeki bahçeyi yaratmada yardımcı oluyor. Bu hayali gerçekleştirdikten sonra karşılaşacağınız bakım ihtiyaçları gözünüzü korkutuyorsa çim bakımı ipuçlarımızı incelemek için yazımızı okumaya devam edin.

Çim Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çim bakımı zahmetli olabilir, ancak biraz sabır ve birkaç pratik ipucuyla bunu zahmetsiz bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

Daha da iyisi, düzgün bir şekilde bakıldığında gerçek çim uzun süre dayanabilir. Bu çim tüyoları bu hafta sonu sizi dışarı çıkaracak.

Çimlerinizi doğru yükseklikte biçin

Çok sayıda çim çeşidi vardır. Çimlerinizi biçmeniz gereken uygun yükseklik, çiminizin türüne, biçtiğiniz mevsime ve büyüme koşullarına bağlıdır.

Çimlerinizi çok kısa biçmekten kaçının. O kadar hızlı yenilenir ki, kendinizi onu biçerken bulacaksınız. Çim biçme ipuçları söz konusu olduğunda bazı temel kurallar vardır:

Güneş ne ​​kadar azsa, o kadar yüksek biçersiniz. Bunun nedeni, çimlerin her bir yaprağı için daha fazla yüzey alanının olması, çimin genel fotosentez yapma ve gelişme yeteneğinin daha fazla olması anlamına gelir. Çimi daha az ışık koşullarında daha uzun süre bırakarak, esasen sağlıklı kalma kapasitesini en üst düzeye çıkarırsınız.

Kış çim bakımı rutininizin aksamasına izin verirseniz, ilk etapta çim biçme makinesini yavaşça kullanmanızı öneririm. Çimleri tek seferde değil, birkaç biçmede istediğiniz yüksekliğe kadar kesin. Hemen geri biçmek çimlere zarar verebilirken, düzenli, küçük düzeltmeler çimlerin daha kalın olmasını sağlar.

Çimler bol miktarda doğrudan güneşe erişebilse bile, her zaman biraz daha uzun biçmeyi tercih ederim. Çoğumuz çimleri çok kısa biçme eğilimindeyiz, zamandan ve emekten tasarruf etmeyi umuyoruz! Ancak bu, çimin sağlığı üzerinde yabani ot büyümesini teşvik edebilen ve çirkin olan hasır tabakasını açığa çıkarır.

Çim bakımı, düzgün bir şekilde yapıldığında tatmin edici bir iştir… ve sonuçlarını, canlı ve yeşil bir çim parçasında göreceksiniz.

Çim Bakımı İpuçları
Çim Bakımı İpuçları

Düzenli olarak sulama yapın

Çim sevgisi dünyasında, çimlerinizi sulamak için düzenli olmanızda fayda var. Öneri haftada birdir – ancak gerçekten ıslattığınızdan emin olun; bu, köklerin toprağa daha derine uzanmasına yardımcı olacaktır. Derin sulama, köklerin kurumasını da önleyecektir.

Çimlerinizi besleyin

Evet, ne yazık ki sağlıklı bir çim için biçmek ve sulamaktan daha fazlası gerekiyor.

Her yıl sonbahar ve ilkbahar aylarında -en azından- çimlerinizi kaliteli bir gübreyle, tercihen kükürt, bakır ve demir gibi mikro besinleri içeren bir gübreyle beslemeyi mutlaka yapın.

Yabani otları kontrol altında tutun

Yabani otlar ev sahipleri için, şehir sakinleri için trafik sıkışıklığı neyse odur: Sırtta büyük bir acı. Yabani otları kontrol altında tutmak ve belki bir gün çimlerinizden kovmak istiyorsanız, birkaç seçeneğiniz var.

Öncelikle malç kullanın. Işığın yabani otlara ulaşmasını ve büyümesini engeller. Ancak bazı malçlar yabani ot tohumlarıyla dolu olabilir, bu nedenle hangi türü satın almanız gerektiği konusunda bir bahçe uzmanına danıştığınızdan emin olun. Çiminizin yine de bol oksijen alabilmesi için malç katmanını 3-5 cm’de tutun.

İkincisi, yabani otları ayıklayın ve kompost yığınına ekleyin. Bu daha fazla zaman alır ama daha çevre dostu bir seçenektir.

Son olarak, eğer yabani otlarınız aşırı büyümüşse,  mısır glüteni, sodyum klorür (veya sofra tuzu) veya diğer kimyasal olmayan kaynaklardan yapılan, zararsız, doğal bir herbisit kullanın.

İyi bir biçme makinesi alın ve bıçakları keskin tutun

Aslında çok basit bir şey ama iyi bir çim biçme makinesi hayatınızı kesinlikle kolaylaştıracaktır.

Daha da önemlisi, kör bıçaklar kesinlikle yasaktır: Çimleri kesmek yerine yırtarlar. Biçme makinenizi keskin bıçaklarla iyi bir şekilde bakımlı tutmak iyi ve sağlam bir kesim elde etmenize yardımcı olacaktır.

Hazır çim ihtiyaçlarınız için Çimsaş firmasına güvenebilirsiniz. En kaliteli rulo çimlere ulaşmak için bizimle iletişime geçin.

Yorum Yapın .

Eposta adresiniz yayınlanmayacak

*